Vízvezeték-probléma megfelelő kezelése

Lehet, hogy nem ismeri ezt, de a vízvezeték-szereplés valójában meglehetősen egyszerű koncepció, ha helyesen megközelítik. Ha jól megérti, hogyan működik minden, akkor a legnagyobb projektek is sokkal egyszerűbbnek tűnnek. Olvassa el további jó tanácsokat az otthoni vízvezeték-szereléssel kapcsolatban.

Amint az időjárás kezd hidegni, vegyen részt minden szabadon lévő csőjében, szigetelve őket. Különös figyelmet kell fordítani a csúszási helyekben és a lakóhely külső falán található csövekre. E lépés megtételével biztosítható, hogy csövei továbbra is működnek télen.

Gyorsan cselekedj, ha a csövek megfagynak! Zárja le a vizet, és nyissa ki a csapot, hogy megolvadjon. A csapteleptől kezdve, és a jeges terület felé haladva, irányítson egy propán fáklyát vagy hajszárítót a csőhöz - ez gyorsan leolvasztja azt. Becsomagolhatja a csövet egy fűtőlapba is, vagy rá lehet irányítani egy hőlámpát, de ez sok időt vesz igénybe. Az utolsó megoldás az, ha a csövet rongyba csomagolják, és forrásban lévő vízzel öntsék rá.

Ne használjon folyékony tisztítószereket, amelyek eltömődését tervezték. Ezek a tisztítószerek károsak és károsíthatják a csöveket, mivel megszüntetik az eltömődést. Káros folyadékok használata helyett használjon dugattyút vagy vízvezeték-kígyót. Ezek sokkal hatékonyabbak és nem károsítják a csöveket.

A jó vízvezeték-szerelők megtalálásának elősegítéséhez ajánlásokat kell kérnie olyan emberektől, akikben megbízsz. A barát vagy a szomszéd megkérdezése általában megbízhatóbb, mint egy véletlenszerű vízvezeték-szerelő kiválasztása a telefonkönyvből. Szüksége van hozzáértő vízvezeték-szerelőre, különben sokkal nagyobb probléma merülhet fel az úton.

Kihúzza a csatornákat könnyedén. Próbáljon meg egy dugattyút és egy lefolyótisztítót használni, mivel az eltömődése egyszerűen haj és hulladék felhalmozódása lehet. Ha ez nem működik, akkor egy kígyóval ki kell ürítenie a csatornát. Tolja a kígyót a lefolyóvezetékbe, amennyire csak megy. Finoman forgassa el a forgattyút, ez segít meglazítani az eltömődést. Távolítsa el a kígyót, és folytassa le a vizet a csatornába, hogy megnézze az eltömődést. Előfordulhat, hogy néhányszor használnia kell a kígyót, mielőtt az eltömődést megszüntetné, tehát ne add fel!

Használjon szűrőket az összes csatornába a haj és egyéb tárgyak elfogásához. Ez megakadályozza, hogy minden anyag leereszkedjen a csatornába, és eldugulást okozzon, ami nagyobb problémát okozhat a sorban. Tisztítsa meg a szűrőket naponta, hogy ne kezdjen el visszatölteni a víz a mosdóba vagy kádjába.

Ha a mosogatója rozsdás vizet bocsát ki, és nem üríti ki, akkor ez valószínűleg a csövekbe felhalmozódott biológiai szennyeződés és zsír miatt. A csatornákat szakszerűen tisztítani kell, lehetővé téve a csatornák maximális áramlását. A csatornának teljesen nyitottnak kell lennie.

Összefoglalva: sokat tudhatunk a vízvezeték-szerelésről, de végül ez a helyzet jól kapcsolódik. Építsd fel a már meglévő ismereteket, és szinte minden otthonfejlesztési projekttel vagy vízvezeték-szerelési problémával foglalkozhatsz, amelyekkel esetleg felmerülhet.