Találja meg a legjobb csőszerelőt a környéken

A vízvezeték-problémák rossz hatással lehetnek házára és tárgyaira. A következő cikkben számos tippet és trükköt találhat az Ön által tapasztalt vízvezeték-problémák megoldására.

Ha a csövek durrognak, amikor bekapcsolja a vizet, és az összes cső megfelelően van rögzítve, akkor adjon hozzá néhány hevedert, vagy párnázza le a csöveket egy gumitakaróval. Előfordulhat, hogy mindkettőt meg kell tennie. Győződjön meg arról, hogy ha rézcsövekkel rendelkezik, ne használjon horganyzott hevedert.

Győződjön meg arról, hogy a háztartásban mindenki tudja, hogyan kell elzárni a fő vízellátást, vagy tudja, hogyan kell kapcsolatba lépni valakivel, aki képes rá. Csőtörés vagy más, vízzel kapcsolatos vészhelyzet esetén azonnal el kell zárni a vizet, hogy elkerülje az áradást, a szerkezeti károsodást és az egekig magas vízszámlát.

Győződjön meg arról, hogy otthonában mindenki tudja, hol van a fő vízelzáró szelep, és tudja, hogyan kell dolgozni. Így, ha vízprobléma adódik, a háztartásban bárki elzárhatja a vizet, ezáltal csökkentve annak esélyét, hogy otthonában jelentős vízkár keletkezzen.

A hideg évszak beköszönte előtt ellenőrizze háza tetején lévő ereszcsatornáinak állapotát. Távolítson el minden törmeléket, levelet és ágat, hogy zökkenőmentesen áramolhasson a víz és könnyen lehessen üríteni. Az előzetes gondoskodás segít megelőzni a súlyos vízvezeték szerelési problémákat.

Néha a konyhai mosogató eltömődhet a megszilárdult zsír lassú felhalmozódása miatt. Ennek egyik gyors megoldása, ha nagyon forró zsírt öntünk le a mosogatóba, amely cseppfolyósítja a lefolyót eltömő zsírt, és levezeti. A víz nem fog működni, mert a zsír nem oldódik fel a vízben.

Vízszerelést csak szakember végezhet, ha komoly probléma van, vagy ha nem ért a vízvezetékhez. Sok nagy probléma, amellyel a vízvezeték szerelők foglalkoznak, valójában egyszerű megoldásokat kínálnak. Az átlagember, aki nem érti a vízvezeték szerelés bonyodalmait, általában azzal tetézi a problémát, hogy a sikertelen javítás során egyéb költséges károkat okoz a házban. A vízvezeték szerelőt mindenképpen ki kell hívni a végén.

Azok az emberek, akik lakóparkban élnek, gyakran megfeledkeznek a vízvezetékről. Amikor először költöznek be egy lakásba, nem tudják megoldani a kisebb vízvezeték-problémákat, mert soha nem foglalkoztak ilyesmivel. Az első házba költözéskor jó alapismereteket szerezni.

Ha a víz nem folyik be a mosogatógépbe, először el kell zárni a vizet a mosogató alatt. Valószínű, hogy valamilyen elzáródás van, és a víz bekapcsolva tartása nagyobb problémát okozhat. Az elzáródás elhárításához vízvezeték-szerelőt kell hívnia.

Az otthoni vízvezetékbe kerülő szőrszálak mennyiségének csökkentése érdekében alaposan fésülje meg a hajat, és egy testkefével távolítsa el a meglazult testszőrzetet, mielőtt zuhanyozni vagy fürdőbe menne. Ha már egy ideje leborotválja a lábát vagy az arcát, elektromos borotvával távolítsa el a hosszabb szőrt, mielőtt borotválkozna a mosdókagylóban vagy a zuhany alatt.

Az egyik legolcsóbb vízvezeték-probléma a futó WC. Egyszerűen az, hogy megértjük, hogyan működik a WC, az első legjobb eszköz a futó WC elkerülésére. Ha megérti a kar és az úszó funkcióját, akkor bármelyik futó WC-t pillanatok alatt megjavíthatja.

Ha a mennyezeten vagy a falakon vízkárosodott vagy megereszkedett területeket lát, az ellenőrzés előtt kapcsolja ki az áramellátást. Az áram és a víz nem keveredik. Az utolsó dolog, amire szüksége van, hogy felmegy a padlásra, és sokkot kap egy víztótól.

Háztulajdonosként elengedhetetlen, hogy pontosan tudja, hol található a fő vízelzáró szelep, és vészhelyzet esetén tudja működtetni a szelepet. A befagyott csövek esetében a legjobb első lépés az, hogy megakadályozzuk a víz bejutását otthonába. Keresse meg a fő vízellátó szelepet, és rendszeresen kapcsolja be és ki, hogy vészhelyzetben könnyen kezelhető legyen.

A lefolyók megfelelő működésének elősegítése érdekében ügyeljen az eltömődésekre. A dugulás gyakori probléma otthon, de megfelelő karbantartással és megelőző intézkedésekkel elkerülhető a zűrzavaros helyzet. A dugulások nem csak bosszantóak, hanem túlfolyáshoz és vízkárokhoz is vezethetnek. Ezért egyszerű megelőző gyakorlatok végrehajtásával gondoskodjon arról, hogy a lefolyók eltömődjenek.

Ha a pázsit olyan területeken található, ahol a fű a többihez képest nagyon gyorsan növekszik, állandóan nedvesnek tűnik vagy mérgező szaga van, akkor előfordulhat, hogy a csatornavezeték szivárog. A szennyvízcsövek szivárgása vagy repedése javítható, ha korán észlelik, és több ezer dollárt takaríthat meg a meghiúsult szeptikus vizsgálat költségein.

Ha saját maga próbálja meg megjavítani a vízvezetéket, ügyeljen rá, és legyen kéznél sok vödör, hogy felfogja a kiömlött vizet. Bár előfordulhat, hogy elzárta a vízellátást, mindig marad egy kis víz a csövekben, és minél nagyobb a ház és kiterjedtebb a vízvezeték-rendszer, annál több vízzel találkozhat.

Próbáljon meg egy vízvezeték-szerelő kígyót vagy vízvezeték-szerelőt használni a dugulás feloldásához. Folyékony tisztítószerek, a lefolyó dugulásainak feloldására szolgálnak, és tönkre tehetik a csöveket. Használjon szűrőket is a szőrszálak felfogásához, nehogy a lefolyóba kerüljön, csomósodjon, és ne tömje el a lefolyót.

Ha le kell kapcsolnia a vízvezeték-rendszert karbantartás miatt, töltsön fel néhány vödör vizet, hogy továbbra is le tudja öblíteni a WC-t. Az öblítéshez töltse meg a tálat egy teli vödörrel. Ez megakadályozza a WC eltömődését, ha karban kell tartania a vízvezeték-rendszert.

A vízvezeték-problémák zavaróak lehetnek, de kitartással és kemény munkával megoldhatók. Csak némi kutatásra van szükség, és esetleg egy vízvezeték-szerelő segítségét kéri, hogyan tudná megfelelően megjavítani. Segítsen magának, és kövesse a fenti tippeket, hogy megoldja az összes vízvezeték problémát.