Kettő tipp a szőnyegfoltok ellen

Otthonunkban minden helységnek megvan a maga szerepköre: a nappali a ház lelke, a konyhában lehet a legjobbakat beszélgetni, az erkélyen születnek a legjobb ideológiák. Sajnos sok esetben megfeledkezünk arról, hogy a mindennapos lakás használata során nemcsak hogy szemetet halmozunk fel,koptatjuk bútorainkat, kosz keletkezik szeretett tárgyainkon, makacs foltok jelenhetnek meg szőnyegeinken.

Akiknél a padló csempéből vagy fából készült, akkor ők időt spórolhatnak meg annak feltakarításán, ugyanis nem kell szőnyegeket kitakaríttatni, ám akiknél szőnyeg van, azok sem csüggedjenek,mert vannak olyan praktikák, amikkel megkönnyíthetjük azok kitakarítását. Még ha ezek a megoldások elsőre bonyolultnak is tűnnek.

1.Szóda: egyszerű, de nagyszerű

Mindenkinek ismerős lehet, mikor kiömlik az üdítőital a szőnyegünkre, foltot hagyva maga után. Ilyenkor két fontos dolog jut az eszünkbe: az egyik, hogy minél gyorsabban eltűnjön a csúnya folt, a másik, hogy minél rövidebb időn belül. Előfordulhat, hogy minden előzetes átgondolás nélkül állunk neki a folt kiszedésének, ám ez korántsem biztos, hogy eredményes lesz. Aggodalomra semmi ok, ugyanis van egy nagyon egyszerű megoldás, amellyel szebbé varázsolhatjuk a szőnyegünket. Attól eltekintve, hogy már egy beszáradt vagy egy új szennyeződésről van szó, sokat tudunk a helyzeten javítani, ha szódavízzel, vagy szénsavas ásványvízzel öntjük fel a szőnyeget. Ez sikeresen fellazíthatja a foltot, melyet később eltávolíthatunk különféle vegyszerekkel is.

2. Amik otthon is fellelhetőek

Érdemes észben tartani, hogy a szénsavas víz használata leginkább a friss folttal szemben alkalmazható. Ha már a szennyeződés napokkal vagy hetekkel azelőtt keletkezett, akkor más megoldáshoz kell folyamodni. Sok esetben elegendő, ha szétnézünk otthonunkban, hogy milyen tisztítószerek találhatóak szekrényeinkben. A recept pofon egyszerű: nem kell más hozzá, mint két teáskanálnyi mosópor, ugyanennyi ecet,és fél liter forró víz. Ezeket vegyítsük össze, és máris készen van a tökéletes egyveleg, ami fellazítja a szennyeződést, és nagy esélye van annak,hogy a foltok véglegesen eltűnjenek.

Összegezve a fent leírtakat, jó ha mindig van otthon egy szénsavas ásványvíz, és szódás szifon.Ha pedig már kicsit régebbi a szennyeződés, akkor bátran nyúljunk a fent említett 3 összetevős házi egyveleghez, mert elkerülhetjük vele szőnyegünk végzetes halálát.