Nagyszerű személyes fejlesztési tippek a nagyobb siker elérése érdekében!

 

Nem kis feladat a lehető legjobbá tenni magadat. Időbe, sőt akár évekig tartó fegyelembe és struktúrába is kerülhet. Ez a cikk olyan tippeket ad, amelyekkel elindulhatsz a saját utadon. Mindenki más és más, és itt biztosan találsz majd valamit, ami neked is megfelel.

 

A digitális korban nemcsak a fizikai teredet kell tisztán tartanod a rendetlenségtől és a rendetlenségtől, hanem a digitálisat is. Sokak számára ez az e-mailjeik rendszerezését jelenti. Ha olyan valaki vagy, aki naponta több ezret kap, tartsd őket rendszerezve, hogy lépést tudj tartani velük. Ennyi levelet lehetetlen egyetlen nap alatt kezelni, de ha rendszerezed őket, sokkal többet tudsz elvégezni.

 

Hallgass a saját imáidra, amikor nehéz idők jönnek. Sokan elmondanak egy imát, amelyben segítséget vagy útmutatást kérnek, de az imáidra való reflektálás és a saját belső vezetőd meghallgatása ugyanolyan fontos. Mindannyiunkban más-más személyiségrész él, és gyakran előfordul, hogy már tudjuk a helyes választ, de egy részünk ellenáll annak elismerésének.

 

Keressétek az átláthatóságot, amikor olyan információkat kerestek, amelyek eligazítanak benneteket az önfejlesztés útján. Minden tanácsnak, amelyet követsz, jó szándékkal és világos eredettel kell rendelkeznie. Ez megvéd téged az aljas emberektől, akik mások küzdelmein akarnak pénzt keresni. Védd a szívedet, amikor nagyon intim kérdésekkel szeretnél foglalkozni.

 

Minden este szórd ki az aprópénzedet egy befőttesüvegbe. Pénzügyi problémákkal küzdesz? Legtöbbünk igen. Ha minden este összegyűjtjük az aprópénzünket és félretesszük, elképesztő, milyen gyorsan felhalmozódik belőle egy szép vésztartalék. Amikor meg kell vennünk az orvos által felírt antibiotikumokat, a készpénztartalék megakadályozza, hogy a hitelkártyánkhoz nyúljunk.

 

Ha stresszesnek vagy szorongónak érzed magad, nagyszerű módja a stressz csökkentésének, ha rendet teszel. Mielőtt minden este lefekszel aludni, készítsd fel magad a következő napra. Hagyd, hogy a tudatalattid elvégezze azt a munkát, hogy megtervezd, mit fogsz csinálni, és képes leszel az aktuális munkára koncentrálni ahelyett, hogy azon aggódnál, hogy mi fog következni.

 

A napod strukturálása hatékony önsegítő stratégia lehet a szorongás leküzdésére. Ha a véletlenre bízod a napodat, gyakran túlterhelté és stresszessé válhatsz. Azzal, hogy minden nap megtervezed a fontos eseményeket, nagyobb kontrollt tudsz gyakorolni az életed felett. Emellett, ha tervezett tevékenységekkel foglalod le magad, kevésbé valószínű, hogy a figyelmedet más olyan gondolatokra irányítod, amelyek szorongást okozhatnak neked.

 

Ahelyett, hogy haragudnál és dühös leszel, mert mások nem engednek minden kívánságodnak, inkább tanulj meg kompromisszumot kötni. Ne feledd, jó esély van arra, hogy a vita másik végén álló személy ugyanolyan szenvedélyesen gondolkodik a saját álláspontjáról, mint te a sajátodról. Keress olyan megoldást, amely mindkettőtöket kielégít.

 

Ahelyett, hogy hagynád, hogy az apró szokások hólabdává váljanak és komoly kapcsolatpróbává váljanak, próbáld meg másképp értékelni a partnered sértő vagy nem kívánatos viselkedését. Ne neheztelj például a házastársára azért, mert nem a te igényes elvárásaidnak megfelelően takarítja a vécét. Ehelyett koncentrálj inkább arra, hogy milyen szépen rendben tartja a füvet, vagy hogy mennyire hálás, hogy egyáltalán beszáll a munkába!

Egészséged és jóléte érdekében érdemes folyamatosan orvosi ellenőrzéseket és megelőző vizsgálatokat végeztetni. Nem élheted a legteljesebben az életet, ha nem vagy egészséges. A legtöbb biztosítási csomag fedezi a szűrővizsgálatokat és a diagnosztikai vizsgálatokat, például a mammográfiát és a rutin vérvizsgálatot. Ezek az intézkedések megnyugtatják az elméjét, és meghiúsítanak minden olyan problémát, amellyel foglalkozni kell.

 

 

A siker érdekében győződj meg arról, hogy olyan célokat tűztél ki, amelyek éppen csak elérhetetlenek. Ha elértél egy célt, emeld magasabbra a lécet, és érj el többet. Az olyan célok, amelyek kissé elérhetetlenek, arra késztetnek, hogy többet tegyél. Ha megfelelően kihívás elé állítod magad, többet fogsz tudni elérni, mint amit valaha is lehetségesnek gondoltál.

 

Mindenkinek szüksége van listákra ahhoz, hogy egészséges és produktív életet élhessen. Ez lehet egy "tennivalók" lista, célok listája vagy számos más dolog. Ha van listád, az kordában tart, motivál, és megmutatja a fejlődést. Mindig vezess listákat, és jó ötlet, ha ezeket egy kombinált jegyzetfüzetben tartod.

 

Ne halogasd tovább a dolgokat! A halogatás a személyes fejlődés egyik legnagyobb ellensége. Ha mindig azt tervezed, hogy holnap vagy hétfőn kezded el, akkor többször előfordul, hogy még a rajtból sem fogsz kilépni. Ne fogadj el kifogásokat magadtól! Kezdd el, és máris valami nagyszerűt fogsz elérni!

 

Tanuld meg, hogyan oldhatod meg automatikusan a személyes és életproblémákat, amikor azok felmerülnek, ahelyett, hogy figyelmen kívül hagynád vagy halogatnád őket. A problémák figyelmen kívül hagyásával a problémák nem tűnnek el, hanem felhalmozódnak, és megállítják a személyes fejlődési céljaidat. A kisebb problémák rendszeres elintézése segít abban, hogy a nagyobb problémákat magabiztosabban kezeld.

 

Ne hagyd figyelmen kívül, hogy a személyes fejlődés részeként megtanulj lazítani. Könnyű elmerülni a mindennapok során felmerülő felelősségek és követelmények sokaságában. Ha megtanulsz lazítani, esélyt adsz magadnak arra, hogy új erőre kapj és átcsoportosulj az új kihívásokra. Ha nem tanulsz meg lazítani, csak gyorsan kiégsz, és ezzel csökkented a produktivitásodat.

 

Ahogyan a cikk elején említettük, minden ember más és más. Az itt bemutatott ötletek, amelyek neked beválnak, nem feltétlenül működnek másnak. Használd ezeket a tippeket kiindulópontként, vagy akár feltöltődésként a személyes fejlődésed céljának eléréséhez.