Hogyan teljesítsük be álmainkat a személyes fejlődésen keresztül

 

A személyes fejlődés fontos része lehet az életednek. Minden kutatást el kell végezned, hogy a végén ne csüggedj el, vagy ne hagyd abba, ha nem a megfelelő módon éred el a céljaidat. Az alábbiakban felsorolt néhány tipp segít abban, hogy elkezdj azzá válni, aki lenni szeretnél.

 

Tegyél meg mindent, hogy a munkádat a munkahelyeden tartsd. A munka és az otthon keveredése nemcsak rád, hanem a családodra és a kapcsolataidra is nagy terhet és stresszt jelenthet. Próbálj meg szünetet tartani magadnak, amikor otthon vagy. Ha otthon dolgozol, tartsd meg az irodádban vagy bárhol, ahol dolgozol; ne kezdd el áthozni az otthonod más területeire. Ne félj a szünettől.

 

Próbáld megőrizni a motivációdat, amikor a céljaid eléréséről van szó. Magabiztosnak kell maradnod, és hinned kell magadban. Arra is ügyelj, hogy a feladatra összpontosíts. Ha ez segít, próbáld meg leírni, hogy milyen irányba kell haladnod a kitűzött célok eléréséhez.

 

Nagyszerű módja a hangulat javításának, ha az ember az itt és mostban él. Az ötlet hasonló Eckhart Tolle "A most ereje" című könyvében megfogalmazott gondolathoz. Ha a jelen pillanatban élsz, akkor soha nem lehet fájdalmad, mert ahhoz, hogy fájdalmat ismerj, múltnak kell lennie.

 

A legjobb, ha kerüljük az aszpartámmal készült ételeket és italokat, ami egy mesterséges édesítőszer, ami gyakran megtalálható a diétás italokban. Ez megakadályozhatja a szerotonin képződését, és depressziót, álmatlanságot és fejfájást is okozhat. Különösen hajlamosabb rá az, akinek már eleve problémái vannak a szerotonin kialakulásával.

 

Szeress bele, ha nem is romantikusan, de az élethez és annak örömeihez való teljes szemléleted és lelkiállapotod megváltoztatásán keresztül. A szerelem egy természetes mámor, amely endorfint szabadít fel, és lehetővé teszi, hogy elméd és tested felemelkedjen az akadályokkal szemben. Rá fogsz jönni, hogy a szereteteddel hatással lehetsz másokra is, arra inspirálva őket, hogy a saját életükben is keressék az örömöket.

 

Javítsd az életed - tanulj meg hangszeren játszani! A hangszeren való játék csökkentheti a stressz-szintedet, segíthet a relaxációban, és még szórakoztathat is téged és a körülötted lévőket! Az új dolgok megtanulása motivál, megmozgatja az agyadat, és tanulmányok szerint a tanulás még a betegségek kivédésében is segíthet.

 

Ha szokatlanul sok aggasztó gondolatot vagy szorongásos rohamot tapasztalsz, lépj hátra, és próbáld meg felmérni az életedben lévő változókat, amelyek felelősek lehetnek. Lehet, hogy a gondolatokat egy bizonyos személyhez tudod visszavezetni az életedben. Ragaszkodsz ahhoz, hogy egy bizonyos gyújtó témát hozz fel, valahányszor találkoztok? Ha igen, tedd világossá érzéseidet: ne hozd fel a témát, vagy ne tölts több időt a társaságomban.

 

Készíts listát a céljaidról és az álmaidról. Írd le őket, és tartsd elérhető közelségben, hogy időről időre rájuk nézhess. Tekintsd át őket, és módosítsd őket, hogy jobban megfeleljenek az igényeidnek, amikor csak szükségét érzed. Ez bizonyítottan segít abban, hogy a céljaidat a közeledben tartsd.

 

Amikor megpróbálsz a személyes fejlődéseden dolgozni, fontos, hogy legyen támogatásod. Minden sportoló mellett ott van egy edző; soha nem próbálnának egyedül nekivágni. Gondolj a személyes fejlődésre úgy, mint a sportodra, és győződj meg róla, hogy van egy képzett szakember, aki végig vezeti az utadat.

 

Határozd meg azokat a dolgokat, amelyek jelenleg az életedben vannak, és amelyek távol tartanak az életcélodtól. Ezeket a dolgokat meg kell szüntetni vagy korlátozni kell, hogy lehetővé tegye a személyes fejlődésedet egy jobb éned érdekében, miközben elkerülöd azokat a dolgokat, amelyek lehúznak téged az életben. Amikor az életcélod eléréséről van szó, nincs helye a figyelemelterelésnek.

Legyen példaképed. Hasznos lehet felnézni valakire, akinek a viselkedését vagy életét csodálod. Ez adhat valamit, amiért dolgozhatsz, és segítséget nyújthat a saját utadon is. Lehet, hogy jobban érzed magad, ha megtudod, hogy a példaképed szenvedett néhány olyan dologtól, amitől te is szenvedsz.

 

Értékeld azt, ami fontos számodra. Arra neveltek bennünket, hogy kompromisszumokat kössünk, de miért kellene megfelelned, ha ez boldogtalanná tesz? Szakíts a régi szokásaiddal, és kövesd azt, ami igazán fontos neked. Ha valami igazán kedves számodra, szervezd köré az életmódodat, és köss kompromisszumokat a számodra fontos dolgok javára.

 

Amikor arra törekszel, hogy jobban fejleszd magad, az ékesszólás helyett a tisztaságra kell törekedned. Olyan bölcsességet akarsz felfedezni, amely a tiszta igazság. Meg kell próbálnod elkerülni a hazugságokat, amelyek szép szavakkal igazságnak álcázzák magukat. Az igazság és a hazugság közötti különbség felfedezése alapvető fontosságú a személyes fejlődéshez.

 

Amikor a személyes fejlődésről van szó, győződj meg róla, hogy a felszínen látható dolgokon túl is megvizsgálod magad. Ezt azért fontos felismerni és megvizsgálni, mert csak te tudod, mi rejlik valójában a mélyben, és csak te tudsz azon dolgozni, hogy ezt pozitív tulajdonságokká fejleszd.

 

Hallgass a belső énedre, amikor az mondani akar neked valamit. Ha időt szánsz arra, hogy meghallgasd, sok olyan dolog van, amit az elméd és a tested fog mondani neked, amit igazán meg kellene hallgatnod. Ezek lehetnek az egészséggel, az elmével vagy a lélekkel kapcsolatos dolgok, és mind egyformán fontos, hogy meghallgasd őket.

 

Tapasztald meg az életet, de ne feszítsd túl a testedet a határain, és ne tedd ki magad a súlyos sérülések veszélyének. Sok olyan dolog van az életben, amit sokan közülünk egyszer már szerettünk volna megtenni, és szeretnénk megtenni, mielőtt meghalunk. Ne vállalj túl nagy kockázatot, mert nem fogsz úgy meggyógyulni, ahogyan egykoron tetted volna.

 

A személyes fejlődés nagyon üdítő lehet, de sok munkával is járhat. Ettől függetlenül, ha tudod, mit kell tenned és hogyan érheted el reálisan a céljaidat, akkor azzá válsz, akivé szeretnél. Tegyél tehát magadnak egy szívességet azzal, hogy kutatsz és alkalmazod a fenti tippeket a személyes fejlődésedhez.